تفلیس

کشور: گرجستان

شرح

شهر تفلیس پایتخت جمهوری گرجستان بوده و در حدود 1500 سال قدمت دارد. وقتی در بالای ارتفاعات Mtatsminda بایستید و به شهر بنگرید، شما میتوانید مناظر خیره کننده شهر را که به طور باشکوهی در میان رودخانه Mtkvari قرار دارد و سایه ای از تاریخ گذشته و حال را در خود حفظ کرده را تماشا کنید. تفلیس اولین شهری است که در قرن چهارم توسط جغرافی شناس رومانیایی “Castorisus” به روی نقشه نمایش داده شده است. افسانه زیبایی راجع به اینکه چرا تفلیس به عنوان پایتخت برای Mtsheta انتخاب شد، وجود دارد. یکبار که شاه Kartli برای شکار با همراهانش بیرون رفته بود، شاهین دست آموزش که دنبال طعمه او یعنی یک قرقاول بود به طور اتفاقی در چشمه گوگرد کوچکی افتاد و سوخت. شاه دستور داد که درست در همان محل شهری بسازند و بخاطر چشمه آبگرم گوگردی آن در زبان جرجیها نام آنرا Tblisi یعنی گرم گذاشت. انتخاب Tblisi به عنوان پایتخت گرجستان اتفاقی نبود. به خاطر رونق زیاد این شهر Christian Georgia دائم در حال جنگ با شورشیان خارجی بود. خصوصاً بخش جنوب شرقی این کشور دائماً در کشمکش قرار داشت. بخاطر موقعیت خاص، تفلیس توانست از اراضی داخلی خود حمایت کند. تفلیس یک محیط طبیعی با تعداد زیادی مناظر بکر، صخره های بلند اطراف رودخانه Mtkvari، سنگهای سختی که تمام شرق را در بر گرفته، و رشته کوههای Trialeti که از غرب تا دو طرف رودخانه را به صورت دژی محکم احاطه کرده و طبیعت منحصر بفردی ساخته است. بر اساس آخرین سرشماری (۱۹۸۹) جمعیت شهر تفلیس ۹۳۶ ۲۴۶ ۱ تن بوده‌است.

ما در هنگام مسافرت به کشورهای دیگر، سفیر فرهنگی ایران هستیم. از توهین به پرچم و نمادهای ملی کشور مقصد به شدت خودداری فرمایید.
رعایت اصول زندگی اجتماعی که در همه جا مورد احترام است: مثلا از اشاره به افراد و لمس دیگران بدون اجازه خودداری نمایید، به غریبه‌ها لبخند نزنید و … . همینطور از بلند حرف زدن بپرهیزید.
از صحبت در مورد مسائل سیاسی هر کشور بپرهیزید.
سعی کنید نقشه‌ی هر منطقه را قبل از ورود و یا در بدو ورود تهیه کنید، البته در بیشتر شهرها در باجه‌ی پاسخگویی به توریست به شما نقشه شهر داده می شود.
بردن تعدادی کنسرو نیز پیشنهاد می‌شود تا در مواقعی که دسترسی به رستوران ندارید استفاده نمایید. نکات ایمنی لازم برای استفاده از کنسروها، بخصوص کنسرو ماهی برای جوشاندن به مدت حداقل بیست دقیقه را حتما اجرا کنید تا خدای نکرده مشکلی در سفر شما پیش نیاید.
در مورد بقایای آثار تاریخی مراقب باشید. معمولا دست زدن به این آثار ممنوع است.
قبل از ورود به هر کشوری در مورد ممنوعیات ورود دارو به آن کشور تحقیق کنید تا مشکلی ایجاد نشود. در بعضی کشورها وارد کردن یک برگ استامینوفن هم غیرقانونی است.
تا حد امکان، از اعتماد به دیگران خودداری نمایید.
حتی الامکان سعی کنید به اصطلاح “توی چشم نباشید”. کوله پشتی، دوربین دور گردن و عینک دودی و صندل مشخصه‌های بارز یک توریست است که برای شما چیزی جز خطر سرقت و گران فروشی به همراه نخواهد داشت.
از هرگونه دعوا دوری کنید.
شماره و آدرس سفارت و کنسولگری‌های ایران و شماره‌های ضروری هر کشور را به همراه داشته باشید.